Thursday, April 21, 2011

pesanan mama klu mencari jodoh..

hehe.. hai u allz.. sihat? aku x sangat. sebab sakit kepala, sebab exam pagi tadi.. huhu tp mls nk tido..hehhe n sekrg nih time study AIS pulak.. accounting infomation system.. ape bende tu?? hahha someting sofware dalm laptop untk wat acc la. tp subjek nh aku xtau la nk study cm ne..sbb bende2 ni cm nth la.. hahha then.. time study ni la pulak aku teringat pesan mama kat aku pasal kawin2 nih..hahah kelakar la.. almaklum la.. aku da 22 da.. mesti ade pesann kn2?? erm... aactually. ..sebelum masuk U lagi mama da pesan sebnarnye.. ermm.. pesanan2nye adalah.. tp mama pesan berstep2. xde la sekali gus bg kat aku..

first2 masuk u.. (befo la)

a) farra .. kamu kat sane hati2.. jaga diri baik2.. belajar rajin2.. pas tu pandai2 la cri pasangn hidup.. (aku cm terkejut gak.. sbb aku xpk lagi pun bende2 ).

selang 2 sem x silap aku..

b) farra.. kite ni kalu nk cari laki,, kene cari yg first2 sekali laki tu mesti  la x pernah sesekali pinjam duit kamu.. sebab ape? nt klu korg kawin.. sampai tue la die akn pinjm duit kamu.. (maksudnye kat sini, klu laki tu da stat pinjm2 duit kite (tanpa sebb yang munasabh), tandenye bile die susah nt die akn cr kite jer.. bukan kite xleh tolong.. tp die cnfirm2 la akn mintak kat kite tanpa usaha dulu) ni mama yg explain la.. (emm aku pun ckp.. betu gak..ermm )(*aku x suke laki kedekut)

selang 1 sem pulak..

c) farra.. ni mama nak pesan.. klu kite nk cri pasangn hidup ni.. klu boleh biar la die tunjuk kat mama ni dulu harta2 yang die ade (cm mate duitan pulak).. hehe xlah.. maksud mama kat sini, laki tu mesti lah yg dah ade penetapan dalam kerja.. dan mampu menyara anak mama nih.. eheh  bukan harta bende yg mama maksudkan tu kaya raya or ape.. die just nk ank die hidup selese dalam perkawinn nt.. n lagi satu.. klu boleh biar la ade bende sikit nk tunjuk befo kawin.. keter ke.. ape ke.. bukn nk harta jugak.. tp klu susah,, ade jugak la aset drpd xde.. (then aku pk.. tul gak.. xkan la aku nk idup gitu je.msti pk bende2 nih.. huhuuhu)..

selang bape pulak aku xingt... hahah 

d) farra... mama dulu.. x bercinta pun.. lepas kawin baru bercinta..tp xkan la mama nk suruh kamu buat cm tu pulak.. kan da moden skrg ni.. hhaha kamu kawan biar ramai.. xyh kapel2 pun xpe.. da rase2 yg terbaik tu ade.. baru ikat trus.. k.. klu boleh kawan je ngn sume org.. dari situ farra boleh menilai yang mane baik dan buruk.. ( emm.. tul gak mama., nt da kapel.. da jnji nk idup same nih.. tp x jadi pulak. ape cer.. kan sedih.. huhu)

aku x ingt la hari2 kejadian pesanan ni.. 

e) kalau kamu nk kawin nnti farra.. klu boleh tunang sehari je.. kawin keesokkan hari nye pulak.. hehe cm mama ngn papa dulu.. ehee (mama sambil ketawa comel2 gitu) (mama kate macm tu sbb, bertunang ni bayk dugaan.. mama takut ade ape2 pulk yg jadi nt.. bende yg baik elok di cepat kan.. ye idak? ) hhehe (emm tul gak mama ckp.. klu boleh kejap je tunang2 nih. hehe)

adoi... selang yg terbaru kot..

f) mama x kisah sape.. jnji sayg mama ngn papa n keluarga kita cukup la.. k sayg mama.. ( sedap je aku dengr).. (heehhee,, tul gak mama nih.. pesanan2 seblm2 ni sume bergune sebenarnye., tp ade hikmah disebalik pencarian pasangn nih .. ingat tu )

hahahaha.. actually.. aku bukn la gatal sangt nk kawin.. lagi pun aku single.. aku just pk mase depan aku.. sape la suami aku nt kan2.. ehhehe lgi pun da nk abis sem da nh.. hahah paham2 la sendiri.. sebnarnye bayk agi aku nk cite.. pasal ciri laki kesukaan aku.. tp aku rase.. x elok la cite kat sni,, hehe n aku jgak da terpk.. ape akan jadi mse depan aku nih.. n dulu aku punh gak terpk.. kan sengn klu kite da tau sape suami kite.. xyah kite nk cari2.. xyah kite nk sakit kan hati org yg da terluka..huhu tp dorg kate.. ni bukn kehidupan klu cm tu.. hidup ni mesti ade pahit manis nye syg oi.. hehhe tul gak dorg2 nih ckp..hhaaha n pesanan aku.. hehhe bnyk kan berdoa agar dapat suami atau isteri yg solehh untuk kite. amin.. oh ye.. rindu kat mama la.. yg byk bg nasihat kat aku.. meh aku tunjuk gmbar mama aku meh... jeng jeng jeng  

hahha.. ni la mama aku.. azlinah binti othman.. cntik kann? org ckp.. mama lagi cntik dr aku.. hehe mmg pun.. mama mmg cantik.. mama ni putih sikit.. aku ni gelap sikit.. sbb cmpur ngn papa.. heheh tp xpe.. aku da selese dengn diri aku..heheh i just nk ckp.. i miss u mama..hehehe k la.. nk smabng study..heheh bye u allz.. renung2kan da selamat beramal.. :)

Friday, April 8, 2011

kami berempat pulek~~ wee~~

elo2.. ehem2.. dengan syukur dan limpah kurnianya.. slmat lagi blog aku nih.. heheh adoiai. xde mase la nk update.. huhu.. ok la. tyme nih aku da pnt sgt nk study da nih.. da seminggu study week.. so. aku baru teringat kat blog aku ni.. huh sorry syggggggggg..erm.. da byk berlaku sebnarnye dalm seminggu leps.. salah satu nye,, ade program anjuran aspirasi yang aku pling syg lah!! dalam aspirasi ni la aku kenal ngn lebih rapat agi.. dorg bahase kan diri dorg makck kat aku,, name nye LINDA.. AIN.. n ALISHA.. heheh aku mmg da rapat ngn linda ngn ain.. dari kiy lagi.. tp.. ngn makcik sorg lagi tu ALisha tu.. ermm.. da masuk KDO baru rapt. almaklumlah. jiran kan..hehe n die tu mude sikit.. tp mcm sebaye.. sebb die tu.. muke tue.. hahaha ( jangn mara ali).. hehe dalam program tu.. ade sorg laki ni punye hp pling cntk.name nye HERWANTO!!! yeay!! so ktiorg pinjam la.. n gmbar2 seperti kat bawah ni... jeng3... 
ermm.. time ni aku pling comel kot.. hahahahah
klau time ni.. aku paling comel jugak rase nye... hahahahahaha

errrrrrrrrmmm klu.. time ni.. ermm confirm2 la aku pling cute miut,.. hahahahahahahahahahhahahahaa
adoi.. penat aku gelak.. papehal.. mmg hapening la u alls. hehehe  anyway.. gud luck untuk final i.. jgn main je.. tau2.. terutama kepada ALISHA.. ok.. hahhaha papai~