Monday, February 28, 2011

pagi yg tenang.. terinngat mak limah pulek..

wah.. pagi2 ni.. aku tetibe je nk tulis kat blog aku yg da lame berkarat kat sini.. adoi.. almaklum la.. bz beno.. dengan prk. asaimen.. exam..pagi2 ni pun sbb ade org yg msj aku pagi2 bute..hahha.. bagus gak ade org msj pagi2 bute ni.. tu sbb aku trus bangun.. mandi.. smyg, n .. on9.. hahha.. yg lebih menggembirakan aku pagi2 ni adalh............. KELAS CANCEL!!!! hahahhahahahah best2.. alangkah best nye tido pagi2 ni dengn hujan nye yg mendayu...alamak.. tp aku mmg xleh nk tido da.. da biase lepas subuh x tido.. (konon =P) ermm.. ape lagi erk nk cite.. oh ye..dalm beberape ari lepas.. maksud aku miggu lepas n lepas punye cite la ni.. aku bz sikit pasal prk.. hehe..oh ye.. smlm aku exam cm nk pecah pale aku.. bhase english die sgt tiggi kot... pening3.. padahal exam strategi je pun.. ermm.. tp. sebb exam2 cm ni la yg aku lemah ni. bace je memanjang.. tp aku da try the best.. insyALLAH.. ok kot.. untuk melepakkan kepala aku yg sedng pening n lapa nih.. sbb msuk angin byk sgt.. so WANI AMIN bawak aku gi makn luar..hehe best2.. thanks la wani erk.. i lap u so much la. n time ksih kat keter ko jugak  erk.. klu x sbb die.. xmkn luar aku.. da bekurun aku x mkn luar.. aku x leh bawak keter.. hehe biase la.. kene control sikit.. nt nk bejalan je.. sabo  je la.. mkn malm td sedap je.. tp rase nk terBAKOR je mulut aku ni. pedas gile kot.. alahai.. aku org perak bro.. bukn nye mkn pedas benor.. aku rase tukang mask tu tgh HOT kot.. tu yg PEdAS giler tu tomym aku.. aku mmg rase nk BAKOR je kedai mkn tu mlm td.. tp.. aku diam je.. sbb aku kan girl.. kene ayu2 sikit.. kedai tu byk boy la.. hahaha nt dorg ingt aku kejam sngt smpai nk bakor2 ni.. hahaha ni sume pengaruh hantu kak limah la ni.. da bepuluh2 kali aku tgok.. kat astro nye.. kat panggung nye. kat cd nye..kat miting nye.. adoi.. bale2... (ayat ni xelok klu nk ikut).. oh ye.. ckp psl hantu mak limah ni.. aku x de minat sgt.. sebb citer die x se best ZOMBI KG PISANG.. !!citer zombi ni lah yg pling aku suke tgk dari aku kecik2 smpai la la ni.. setiap kali raye.. mesti tgk.. setiap kali ade kt tv la.. mesti tengok.. nth.. best gle.. tipa kali tgk gelk x ingt dunie .. tp ingt la jugek..hehe tgk kat bwh ni.. 
hah... nengok pun tahu betapa best nye.. hahhahahah da lame kot teman suke gile kat citer ni..mmg sape2 pun x leh lwan.. tul x mekeme mekeme?? hahaha nengok tu. dari tahun 2007 smpe la ni hah.. 2011.. fuyoh.. lame tu.. smapai skrg klu kat pnggung pun meletop lagi rase nye..kan3? mesti mekeme2 sume suke gak.. hahaha perak terlebih pulek.. adoi.. lapa la pulek pagi2 ni.. baru ingt nk wat asaimen.. then.. releks2 kn otak nih.. k la.. tp pape hal pun.. cite bwah ni no 2 la yg aku suke.. hehe lebih kurang citer mengarut gak cm zombi ni..
hahaha,, cite hantu mak limah balik umah la.. heehhe tgk kat bawh ni., mk limah le yg pling cun ..
hheeh.. pekenalkan.. ni la mk limah nye.. hehhe die org perak. duk kat jen ngn kampung aku kat kuale nun hah.. ermm.. femes gak die.. hahaah k la.. ni je aku nk citer.. lapar sangt da ni.. nk brekfaast jap. k. tata.. jumpe lagi.. !! :) 




Friday, February 11, 2011

alhamdullillah~ dpt jugak tempat praktikal :)

.. sume org penat cri tmpat prktikal kot..
..bukan senang nak cri tempat prktikal nni.. lagi2 audit firm yang aku kene cari ni..
.. kat kl la.. bangi la.. kajang la.. pahag la.. sabh la.. kedah la.. banyak beb..
.. da la sikit company nye.. cos taun ni je die ketatkan kene gi audit firm.. 
.. xleh gi company biasa.. huhu.. payah2..
..pas tu.. company tu mestilah nk yg tersenarai.. klu x.. susah gak la nk gi..
.. sbb dorg xtau company tu wat ape kan..
..lect nak yg betul2 wat bahagian audit.. 
..sebb senang nk keje nt.. kan..
..terus dapat pengalaman.. trus je leh keje.. mane la tahu..hehe.. tp...
..yeah.. alhamdulillah.. akhirnye aku dapat jugak tmpat prktikal..
.. ini semua atas sebb pic aku tu kot..hehe.. 
.. aku rase pic aku tu pling ok la aku pernah tangkap befo2 ni.. hahhahhhahahah..(malu lak)..
..ok2.. tempat praktikal aku kat ipoh je..
.. dekat ngn umah aku n opah aku.. leh la aku melawat dorg ari2..
.. ye la.. opah ngn atok aku berdue je kat umh tu.. leh melawat ari2..
..kan2.. hehe name company tu Wan Nadzir & co...
..company melayu..
.. cawangan IPoh.. Medan Gopeng..
.. xsabar la pulek nk berprkatikal ni.. hahaha..
... stat 9 may 2011 smpai 8 november 2011.. 
..ok la tu cukup2 6 bulan beb.. bukan kejap.. lame tu..
..hahha.. aku harp dapt byk pengalaman kat sane..
.. yelah.. audit kot.. da la aku ni pun x pandai mane kan..
..elaun pun dapat.. ok la tu.. 
.. ape yang peting??..
..kerjesame..
.. ape yg penting??..
.. kerjesame.. hhahhaa..
.. da gile sikit.. anyway..
..aku heppi la.. senang. xyah pk da.. hope dapt buat yng terbaik lah kat sane nt!!..
..kan2.. bersyukur sangt.. hahhaa..doakna aku kat sane nt erk ..hehe..
.. IPOH!! tggu aku kat sane!!.. 
~~bye2~~

Thursday, February 10, 2011

idup aku bermasalh sebenarnye..

ermm.. ari ni mud aku campur aduk.. ade happy.. ade sedih.. aku xtau nape.. aku happy bile ngn kawan2.. tp yang sedihnye.. aku xleh nk bagitau.. maslh sndiri.. xde sape tahu.. ati berkecamuk kot.. nak nangis pun ade.. ermm.. klu nk difikirkan.. mslh tu dtg dr dlm diri aku sndiri.. bukan org lain.. abis tu nk wat cm ne. da x tahan tanggung bende ni.. dulu. ok jer.. respect tu ade. skrg.. cm respect sikit pun da xleh da rasenye. maybe ni dari dulu punye mslh yg aku amik endah x endah.. aku try untuk telan gak.. tp sekarg x leh nk telan da.. cm sakit.. org wat kite sakit.. kite rase.. lame2.. x rase.. da sebati yg boleh menyebbkan hilang nye respect seseorg tu.. nk wat cm ne.. lumrah alam.. tu la maslh aku.. hilang respect.. aduhai.. cm ne la aku nk tabik balik cm dulu.. org tu penting wat dalm idup aku.. huhuu.. sedih nye.. dose da byk da nih.. da la.. aku nk nangis la.. xtahan.. bye~

Wednesday, February 9, 2011

~pic praktikal~ (praktikal oh praktikal)

..hahaha.. actually aku x sabar nk praktikal..
.. tp x dapt tempat agi pun.. sebb nye.. gambar xde la pulek..
.. so aku amik la gmbar kat pusan ukm nih..
.. hehe pakai kod lagi tu.. nk tergelak aku..
.. mcm jakun x penah amik gmbor..
.. hahaha pic nye ade kat bawah ni..
.. jeng jeng jeng.. 
.. alamak.. terpanjang la pulak gambor nih.. 
..xper la.. jnji aku rase ok kot nk anta kat company..
..tp dorg kate muke cm tahan kentut.. ade kepatut??.. hahha..
..korang rase cm ne??..
..korang rase ade rupe org yang berkejaya??..
..hahaha.. 
..sabor je la.. praktikal oh praktikal..;D

Monday, February 7, 2011

Talking To The Moon - Bruno mars

I know you're somewhere out there

Somewhere far away

I want you back

I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:
At night when the stars

light up my room

I sit by myself

Talking to the Moon

Try to get to You

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous

The talk of the town

They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the

sun goes down

someone's talking back
Yeah
They're talking back

Chorus:
At night when the stars

light up my room

I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon



Ahh Ahh,

Ahh Ahh,



Do you ever hear me calling?

Cause every night 

I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on

the other side

Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there

Somewhere far away

~aku suke lagu ni, dengar la erk~