Sunday, January 23, 2011

proton HEBAT beb!!

hai semua.. tgk la bawah2 ni.. sume kereta adek beradik tuah!! makin hebat la PROTON!!

PROTON TUAH





PROTON JEBAT




PROTON LEKIR





PROTON LEKIU



PROTON KASTURI



memag power la proton.. kereta pun da canggih2 sekarang.. oh ye.,. nak diingatkan kepada rakyat malaysia.. jgn asyik nk mengutuk malaysia k.. ingt la tanah tumpah darah u all.. Malaysia sekrg ni da mampu bersaing dengan orang luar k.. klu korg x support barag Malaysia.. jgn duk Malaysia k.. Sayngi la negara Malaysia.. Tanah Tumpah Darah ku..!! Malaysia ku tercinta :) ~pesanan ini di bawa khas oleh pelajar Akaun UKM~ hidup accounting!~ PILIH LA YANG MANA SUKA!



Friday, January 21, 2011

berita sabtu, 22 jan 2011

rabu, 19 JAN 2011. sebahagian pelajar akaun telah pergi ke Akademik Audit Negara, Nilai. Seramai 80 orang pelajar akaun dari UKM telah membanjiri Akedemi berkenaan. Tujuan utama lawatan berkenaan adalah untuk mendedahkan pelajar akaun kepada bahagian audit iaitu salah satu bidang yang boleh dijadikan pekerjaan untuk para pelajar akaun menceburkan diri. Walaubagaimanapun, bukan senang untuk memasuki Akedemi ini kerana ia adalah salah satu aktiviti untuk para pekerja kerajaan, ini bermaksud hanya pekerja yang telah diterima dalam sektor audit kerajaan sahaja yang boleh menjalani pelajaran di Akademi Audit Negara ini. 
Gambar diatas merupakan pelajar-pelajar akaun yang hadir di Akademi ini, semua nya nampak berkaliber dan cantik-cantik sekali. ia amat mengejutkan kata lecture pengiring Dr Sofia "terkejut saye dibuatnye.. semua pelajar saye ni cantik-cantik rupa nya..". kata beliau dengan nada yang agak terkejut, katanya lagi "xpernah saye lihat pelajar saya berpakaian begini didalam kelas, kerana setahu saya pelajar saya semuanya simple macm saya" sambil ketawa kecil. "hehehe".. begitulah yang dikatakan oleh lecture pengiring pelajar-pelajar berkenaan. pelajar-pelajar akaun ini semuanya berkebolehan dan mungkin akan memasuki Akedemi negara ini jega pada suatu hari nanti..
ini adalah salah satu gambar yang dapat dilihat, sebahagian pelajar UKM amat prihatin terhadapt audit ini sendiri, kerana bersusah berusaha mencari maklumat di Library Akedemi berkenaan. dari hujung kiri elfarra, syida, muhajir dan mujem. Mereka amat kagum kerana segala maklumat yang diperlukan untuk belajar di UKM terdapat di dalam Library berkenaan.

disini pula bahagian hostel iaitu penginapan yang disediakan oleh Akedemi, tarafnya hampir kepada  5 bintang yang sungguh selesa sekali.
gambar ni menunjukkan pelajar akaun dari UKM siap sedia untuk berbakti kepada negara iaitu di jabatan Audit Negara Malaysi.. akhir kata, majulah audit untuk negara, bagi menjaga keamanan dan ketenteraman negara Malaysia tercinta. :)

Saturday, January 1, 2011

teringat pulak zaman2 dulu2.. Part 1

ermm.. ari ni je.. 2 post aku wat.. bosan.. nurul ngn mim gi beli makanan.. aku malas nk gi.. huhu sakit gigi la.. xlarat nak jalan (ape kaitan ngn gigi lak?).. sebb nurul ade kat sini.. aku teringat lak zaman aku mude mudi dulu,, tahun 1, 2 ngn 3 kat UKM ni .. ngn geng2 aku kenal.. adoi.. sedih beb.. sume da nk abis.. aku je blum.. bukan extand ye.. 4 taun la.. huhuhu :(.. yang paling aku teringat time yang terbaru la sem 5 taun 3.. program anak angkat kat Melaka.. Kat masjid tanah.. best2.. aku kenal ngn ramai gak r.. terutama family angkat aku..
ni la family angkat aku.. aku yg ujung.. yg kedua 2 laong.. papa.. mama.. n ati.. hehe. time ni dah nak balik. sob sob :( sedih lak time ni.. walaupun kejap je. tp bermkna perkenaln nih. betul.. serius nih...


hehhe.. ni mim lepas kene makan tepung.. ahhaha..habis sume kene tepung.. tp comel2.. yg blkg tu en pami.. die tu grup kitorg.hahaha kitrg kenal kat ank angkat tu r.. org kelantan.. hai pami.. selmat berkenaln.. hhehe.. :p


hahah yang pulak ni ziha.. hehe.. msti die malu gile coz masuk blog nih..tp comel gak wat.. kan3.. ngeh3.. jgn marah noh.. nt kene jual ze.. peace... hehe


adoi.. ni aku da penat da nih. berkejar kejaran nh.. wat mama nye design baju. cantik kot cm kat  bawah nih.. 

nampak!.. cntik kan aku design.. hehhe name nye baju pengantin masjid tanh.. heheh.. dapat no 2 tau!!. hebat x aku.. ni la mama n papa angkat aku.. dorag bangge pakai baju rekaan aku nih. heheheh malu pulak i.. mmg macmpinag dibelah 2 gitu.. awww

heheeh.. posing2 ngn sume..cntik2 belako nih.. 

hahaha.. ni pakcik pling comel kat kampung ni.. klu la die tgk pic die dlm ni.. msti die rase bgge gile.. kan3.. come3..hehe

ermm.. ni abu..yg tgh2 ni.. die.. dak fst.. tp.. taun bpe erk. xingt la. kitog kenl kat sini je. ps tu x jumpe2 da,, smpai la ni.. erm.. papehal pun. best la.!! ermmmmmm.. yang kat atas nih sume kenangn kat melaka... x bayk sngt la gmbar. sebb x pegang camera.. sebok ngn xtvt la kan.. emmm.. oh ye!! nak cite lagi 1.. kitog kat pulau kapas.. fuyoohh!! best weh!! kitog gi time taun 2 x silap aku.. yg gi kitog ngn seinior2.. mmg best r.. tgk r kat bawh nih..
amacm?? jeles x kitrg x PULAU KAPAS?? haaaha. jeles kan... time ni best gile babeng r.. yer r..x panh gi kot... so,, oleh krana best sangt.. aku besarkan pic nih.. cn tik kann.. tp aku time tu buruk sikit r. hehe.. zaman mude mudi la katekan.. hehee 

hah! ni pulak time da sampai.. aku da turun da time nih.. org2 kat ni je yag x reti2 nk turun..haha. almaklum la,, dorang pun x penh gi gak.. hahahha. xpe2.. kite serupa.. hahaha

ni time ptg2.. lawa beb kalu amik pic kat sini... tgk pic ni.. cntik kan. walaupun dr blkg je.. permandangn die lwa.. da la xramai org.. mmg best..

 alamak.. malu lak pic nih,.. hehe tp nk tunjuk gak. ni time nk snorkeling..  :p
ermmm ni time nk balik dah.. ahahaha alamk .. rindu lak kat sume2 nih..huhu :(
kalu nak di ikutkan..byk gile la kengn ngn sume mmber2 aku nih.. x terkire.. ni baru 2.. nanti la masuk kan kat part 2 pulak.. hehe lotih eden.. sekrg nih pun da kul 3.45pt.. nk tido jap befo asar.. hhuhu sedap je tgk mim ngn nurul da tdo lepas mkn. adoi.. dorg ni.. kuat bebenor tido nye.. tp pandai2. aku je yg kureng. mybe tido selalu leh pnadai kot.. nk tido la.. nk pandai gak..kih3.. :D papai

bersama yuyun !! yeah!! :D

pejam celik pejam celik.. dah 2 minggu belajar kat UKM ni.. alahai. dah sem 6 da pun.. terasa tua pulak, yer la.. dah senior kot.. pas tu.. tinggal 3 orang jer r geng kitorang.. xpe2. demi pelajaran i will!! haha.. tpi yang best nye.. bile berjauhan baru terasa rindu kat member2. mane x nye.. xjumpe kan.. by the way.. for the second week kat UKM ni agak sunyi sikit la.. sebab cuti je.. sume orang balik.. rumate aku pun balik.. kat UKM ni macm aku ngn mim je yang ade.. hahhaha tp tetibe rase best lak.. sebb nurul yang sedang praktikal dari JB tu datg UKM beb!! gemmmmpak UKM ni!! hahahha.. kitorang smbut new year kat dataran.. dah lame giler x gi dataran.. ye la mane x nye.. pegi pun time darjah bape sambut new year.. sekarang pun bape umur aku.. mmg best r.. yang paling best nye penyanyi pujaan hatiku ade time tu.. sape? sape? hahahah sape lagi.. AMY SEARCH!! fullamakkkk.. best weh... dengan gayenye cm kat bawah niiiihhhh 
mmg power r.. lagu Tiada Lagi r paling best.. hahahaa. rock kapak beb..! abis je amy nyanyi kitog balik r.. x elok kuar lame sangt..kan3.. :D esok nye.. aku x gi mane2 pun ngn mim.. tp mlm tu baaru kuar.. tgk wayang..hhee kitorg beli by ON9.. hehe lgi pun baru wat CIMB click tu,.. nurul la paling smgnt..hahaha jakun sekejap.. first time beli on9. sebb confirm sit penuh punye.. kih3..kitorg tgk cite The Tourist
 
eerrrmmmm... best ke cite ni erk? ermmmm bagi aku best la jugak.. sebb die simple.. releks je.. x berat kepala nak tgk.. haahah.. just cm ending die cm.. sempoi giler r..sebb simple jer.. n cite ni belakon kat paris.. dalam mase yg sme leh r kitog belajar bahasa perancis sikit2.. kitog kan amik perancis.. :) cite ni pasal ape erk.. alamak.. mals lak nak citer.. tgk sendiri la.. hahahahaa just nk bgtau.. citer ni just simple.. but nice.. :) oh yer!! lupe nk bagitau.. kitog tgk citer nih ngn mizah sekali.. ehhe die yg kesorang kat bilik KDO tu.. lagi pun ade tiket lebih.. tiket lisa. tp die ade date ngn Meso lak...xpe la. nasib bek ade mizah,, leh gak dapat duit balik  beli tiket on9 nih..hehe :D time tggu citer tu kat alamanda. hahhaa terjumpe sape nk tau? ENCIK ARZIM.. lect kesayang kitorg dak aakaun.. ngn anak2 die.. haha n yang pling penting ngn wife die. cntik.... hahhaha.. tu je la nak cite,, boring.. nurul ngn mim tido agi tu.. k papai :D