Tuesday, December 20, 2011

rase cm nk berbisnes,,

alahai.. bosannye ari nih.. ni da nk dekat sebuln aku menganggur.. lepas LI.. ade la dalam 3 buln cuti.. so.. aku ingt nk keje.. tp bz la pulak sbb mksu aku nk kawin kan.. ermm.. hah.. mule la aku pk rase nk berbisnes je.. nk keje da x leh.. sbb bz kat umh. bisnes kat umh pon ok gak kan.. aku rase la kan.. nk bisnes baju r.. emm ok x?? cm kat dalm blog2 lain.. best gak.. untung pun untung gak.. agak2nye korg nk beli ke? ermm.. hehe ok. aku nk try r. nt ttgu ye.. aku nk gi beli barg nk wat bisnes nt.. nt aku post kat sume org..  da...
^____________________^

Thursday, September 1, 2011

raye oh raye..

ello.. 
ari ni da masuk ari ke 3 beraye.. taun 2011...
then.. aku rase.. taun ni la pling x best.. 
mybe.. sebok ngn keje kot..
or.. sbb sedih opah aku sakit..
da 5 bulan die sakit.. 
huhu. tacing nye..


isnin depan da nk msuk office.. 
semgt mmg smgt..
tp x berapa semgt.. huhuu..
cm ne nih..


kembar aku da nk keje da rye ke 4..
alahai.. bosan nye..
mama pun keje esok..
sume org bz..
aku je x.. boring nye..


tp. aku nk citer la.. 
1 yg best ari raye ni.. hehe
sbb.. kueh yg aku buat..
sume dorg kater sedap..
hahha bangge kejap..


aku wat ape erk? 
aku wat..
kueh semperit..
kueh almond london..
kueh srang semut..
n kek buah.. 
yg plin best nye.. 
papa suke sgt kek buah aku..
die kate sedap..
lagi pun aku buat mmg untuk die.. hehehe
best nye..


ok la.. tu je yg aku nk cite..
dan aku nk ingt kat sume.. 
walaupun raye x meriah mane..
tp klu ape yg kite buat tu dihargai.. 
tu lah yg pling bahagia..
walaupun.. taun ni duit raye aku antara yg terbyk dngn adek beradik aku..
sejak dulu da dapt duit raye byk2.. 
nk wat cm ne kan.. ehhe 
k la u ollss.. i nk layan tetamu yg bakal smpai dari kuale..
papai~

Thursday, August 25, 2011

berbuke WANACO~~

hai syume.. hehe ari aku xde keje nk wat kat office. sbb.. keje aku ngn zah da abs. tggu nk anto je.. yeay! n..tggu lepas raye la baru aade keje jawab nye.. kiki.. tggu je la erk.. :)) by the way.. ari tu aku gi mkn2.. ngn dak2 Wan NAdzir n Co. IPoh.. mkn kat ne erk? kat.. Hotel Hillcity.. gempak la jugak.. hahahhahaha.. n gambor yg aku nk masuk ni di ambil oleh kaawn aku.. Ros Lynda.. nh .. tgk nih..


hah... yg ujung kiri tu la rose lynda.. yg bju purple tu.. nad.. hehe.. yg belakang due tu. usamah.. or name glemer die.. SEM... n yg tigggi lampai tu.. niza.. ermm.. dorg ni dari uitm n uniza.. ermm.. 

ni nad n linda.. dorg mkn sakan.. heheh :))

hah... gmbar ni.. baru ade aku. heheh xbyk pun gmbor aku.. huhu.. tp aku msuk gmbor ni sbb nk bgitau.. yg ujung laki kiri tu.. lan.. hehehe xnmpok sgt la die.. ishh.. yg kedue kiri tu.. amad.. ermm.. die senior kitrg.. yg sblah aku bju pink tu,,zah.. yg gile2 tp keje mantoooppp.. n kann sekali.. fad.. die la yg suke cri pasal ngn aku.. walaupun mukenye lemah lmbut.. tp hakikat nye.. hahahahah hanye die yang tahu.. heheheheh lawak2~~

ni gambor deme agi.. hahaha ye la.. cemere deme kan.. aku tumpng je.. kikiki XD


yg due last gmbor nih.. last... time nk balik.. hehehe gempak x?? hahaha.. k la.. tu je.. papai.~~ 

^____________________^

Sunday, July 31, 2011

~SeLaMaT bErPuAsA~ :))

assalmualaikum semua.. terutama kepada pelajar2 Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM.. hehe hai.. hari ini, saya Nur Elfarra binti Mohamad Murad ingin mengucapkan Selamat Berpuasa .. leh la kite pose esok.. then.. solat terawih yer.. hehe (da lame update ni, bz sgt sbb keje.. eh, praktikal..) ingat!! jgn lupe niat pose tau.. klu yg da lupe tu.. ni dia.. doa nye.. 


hah.. doa ye.. jgn luper.. k la.. selamat berpuase sume .. :))



wassalam~ :))

Friday, June 24, 2011

SEPAH menang!!!

hhehe.. kan aku da ckp.. SEPAH mesti menang.. sebb dorang maintain hebat dari mule smapai la akhir nih.. yg len bukn x hot mcm dorang.. tp kadng2 ade naik ade turun la.. kan.. hehe x sie2 aku undi dorang beb. aku wat entry ni pun sbb mmber aku yg suh buat pasal sepah nih.. sebb dorg nk wat pun dorang xde blog kan..haha kau punye blog ni pun bukan aktif sgt pun. just baru2 nih je yg aktif sbb xde keje kat umah.. aku smlm smpai x tido. hisyh.. mcm ape je.. fanatik gile ke?? haha klu org tau nih,, ''malu mak nok..'' haha ni aku nk bg korang terngiang2 balik kat SEPAH time final punye vedeo.. tengk erk.. kikiki
hah.. yg ni first round punye game.. hehe yg len x bape best. tp dorg nye best..bg pendapat aku lah kan.. 
hheeh. yg ni tugasan ke 2 dorang. yg ni pun pling best.hahha tp pling best JEP r.. kan.. mcm biase.. k la. kepada SEPAH.. tahniah.. klu la korang bace entry ni.. hehe best giler  la kan.. hhee n kepada peminat2 SEPAH seprti yg aku tau, ZURIN.. LISA.. hahaha kite harus berbangga dengan kejayaan dorang. kikikiki (macm ape je )..  waht eva.. k la.. ni je aku nk bgtau korang.. papai~~
toink2~~ :)

vote for SEPAH!!

hah.. entry aku ni pasal SEPAH finalis maharajalawak.. hhehe aku minat gile ngn dorang .. x penah mis.. antara ke tige2 dorang tu aku suke JEP.. hhehe alamak.. gatal erk aku nih.. hahah x la. just suke sbb die pling lawak aku rase.. hah... minggu yang paling aku suke skli minggu ke 3.. korang tgk da kot,.. tp nih hah.. aku nk on lagi sekali sipaye kome sume nengok lagi skli... kikiki 

hahhahah.. xtahan mak nok.. tgk dorang nih.. ok!! untuk malam nih!! mari ramai2 kite Vote For SEPAH!! yeah! tau2.. jgn x vote.. dorang mesti juare beb!..  korang tgk tau mlm nih.. hehehe 

Thursday, June 23, 2011

miss my mima..

actually aku xde keje ari nih.. layn lappy je nih.. layn blog.. lyn fb.. hehe tetibe rase nk edit gambo ngn mima lak.. hehe sebb rindu die la pulek ngn si kenit nih.. heheh time ni kitog dinner kdo.. kolej yg aku menetap kejap je. tumpang je.. hahaha anyway.. aku da edit. wahhh.. mcm da pro je.. padahal pakai picnik je.. ni name nye xde keje.. aku kan cuti 3 ari sebb gigi aku nih.. hehe k.. tgk ni.. jeng3.. 
 hehe mate aku kecik.. mim xpuas ati.. 

wiiwiit.. hehhehe les.. 

kikiki.. kami yg comel (Perasan)

hhehe 4 je aku ade.. cntik kan?? hehe buat mim.. love u.. dtg sini bgtau aku tau.. nt dorng kovo kite gi erk2.. papai u all..

Wednesday, June 22, 2011

kepada nurlisa ngn shamsul hamizan..

oit2.. hhee aku saje wat entry nih buat korang.. korang kan sweet couple yg aku selalu ganggu,, hehhe sowi klu2 ade yg tersinggung selame yg aku kaco nih. xde niat pape pun.. korg pun paham kan perangai aku nih..hehe  aku just suke tgk org heppy walaupun aku x heppy like korg yg ade gf n bf. hahhahaa ape lagi erk?? hah.. aku tgh edit gmbor korng nih... hahha xtau la korag suke ke x.. klu suke komen. klu x suke pun komen erk.haha


xtau la. aku suke tgk pic nih. heheh then aku edit la. hehe cntik pulak.. hope korng kekal abadi.. hehhe papai~~

Cabot GIGI~

uit.. skrang nih da msuk 2 tahun aku sakit gigi je.. then last2 skali.. mak aku bawak aku gi klinik gigi.. dokter mengesahkan gigi garham aku ade tersembunyi disebalik gusi.. adoi.. patut la selame nih yang aku sakit tu upernye die nk kuar. tp.. gusi aku halang lak. bukn malu gigi aku tuh.. tp gusi aku jeles kat gigi aku tu nk kuar.. hahhaa tu yg berlakunye pertelingkahan antara gusi dan gigi aku tuh.. huhu yg jadi magsenye aku.. terpakse tahan sakit bile dorang gadoh besar.. patu aku da bengang gile.. aku setuju ape yg dokter ckp.. dokter kate.. korek gusi blkg tu.. thenn.. kuarkan gigi garham bongsu tu.. korang baygkan la macm mane kan.. then lepas operate gusi ngn gigi aku.. ya Allah.. punye la beso gigi aku kat dalm gusi tu.. isyhh3.. xpatut la gusi nih, kesian gigi tu nk kuar x leh.. ermm.. nk taruh gmbar gigi tu ke x? nk taruh ke x?? ermm.. malu pulak.. xpe la..


gigi x dapt di tayang lagi.. hehhe



hahha.. k la..  pesanan aku.. sape yg ade gigi garham nk tumbuh tu.. gi jumpe dokter cepat.. jgn jd cm aku.. da 2 tahun baru jumpe.. k.. hehheh papai~~

Saturday, May 28, 2011

da sebulan cuti..

oit2.. hehe alamak.. da sebulan da cuti.. alahai.. cepat nye.. erm.. xtv sblan ni aku jrang gile on9 fb.. lagi2 la klu blog nih.. mmg xde mase la.. aku sebok ngn jaga opah aku.. die sakit skrg..huhu risau lak.. next week da nk stat LI.. spe pulak nk jaga.. huhu.. sedih nye.. kmi tiap2 minggu gi ospital kot.. appoinment sane.. appoinmen sini.. tp.. no improve pape pun.. aku berharap.. lepas ni opah aku cepat sembuh.. amin.. 


LI aku da nk stat.. esok lak tu.. ape erk nk kene bawak?? stationary., penting kan2?!! ok2.. ready!! k la.. nk out.. nk kemas umh jap.. hehe.. i kan rajin .. wee~~ ohh ye.. ari tu ade org bg lagu nih.. best gak.. aku penh dgr.. tp gitu2 je.. lame2 best pulak.. hahha ni youtube die.. 



ok la.. papai~~ :D

Thursday, April 21, 2011

pesanan mama klu mencari jodoh..

hehe.. hai u allz.. sihat? aku x sangat. sebab sakit kepala, sebab exam pagi tadi.. huhu tp mls nk tido..hehhe n sekrg nih time study AIS pulak.. accounting infomation system.. ape bende tu?? hahha someting sofware dalm laptop untk wat acc la. tp subjek nh aku xtau la nk study cm ne..sbb bende2 ni cm nth la.. hahha then.. time study ni la pulak aku teringat pesan mama kat aku pasal kawin2 nih..hahah kelakar la.. almaklum la.. aku da 22 da.. mesti ade pesann kn2?? erm... aactually. ..sebelum masuk U lagi mama da pesan sebnarnye.. ermm.. pesanan2nye adalah.. tp mama pesan berstep2. xde la sekali gus bg kat aku..

first2 masuk u.. (befo la)

a) farra .. kamu kat sane hati2.. jaga diri baik2.. belajar rajin2.. pas tu pandai2 la cri pasangn hidup.. (aku cm terkejut gak.. sbb aku xpk lagi pun bende2 ).

selang 2 sem x silap aku..

b) farra.. kite ni kalu nk cari laki,, kene cari yg first2 sekali laki tu mesti  la x pernah sesekali pinjam duit kamu.. sebab ape? nt klu korg kawin.. sampai tue la die akn pinjm duit kamu.. (maksudnye kat sini, klu laki tu da stat pinjm2 duit kite (tanpa sebb yang munasabh), tandenye bile die susah nt die akn cr kite jer.. bukan kite xleh tolong.. tp die cnfirm2 la akn mintak kat kite tanpa usaha dulu) ni mama yg explain la.. (emm aku pun ckp.. betu gak..ermm )(*aku x suke laki kedekut)

selang 1 sem pulak..

c) farra.. ni mama nak pesan.. klu kite nk cri pasangn hidup ni.. klu boleh biar la die tunjuk kat mama ni dulu harta2 yang die ade (cm mate duitan pulak).. hehe xlah.. maksud mama kat sini, laki tu mesti lah yg dah ade penetapan dalam kerja.. dan mampu menyara anak mama nih.. eheh  bukan harta bende yg mama maksudkan tu kaya raya or ape.. die just nk ank die hidup selese dalam perkawinn nt.. n lagi satu.. klu boleh biar la ade bende sikit nk tunjuk befo kawin.. keter ke.. ape ke.. bukn nk harta jugak.. tp klu susah,, ade jugak la aset drpd xde.. (then aku pk.. tul gak.. xkan la aku nk idup gitu je.msti pk bende2 nih.. huhuuhu)..

selang bape pulak aku xingt... hahah 

d) farra... mama dulu.. x bercinta pun.. lepas kawin baru bercinta..tp xkan la mama nk suruh kamu buat cm tu pulak.. kan da moden skrg ni.. hhaha kamu kawan biar ramai.. xyh kapel2 pun xpe.. da rase2 yg terbaik tu ade.. baru ikat trus.. k.. klu boleh kawan je ngn sume org.. dari situ farra boleh menilai yang mane baik dan buruk.. ( emm.. tul gak mama., nt da kapel.. da jnji nk idup same nih.. tp x jadi pulak. ape cer.. kan sedih.. huhu)

aku x ingt la hari2 kejadian pesanan ni.. 

e) kalau kamu nk kawin nnti farra.. klu boleh tunang sehari je.. kawin keesokkan hari nye pulak.. hehe cm mama ngn papa dulu.. ehee (mama sambil ketawa comel2 gitu) (mama kate macm tu sbb, bertunang ni bayk dugaan.. mama takut ade ape2 pulk yg jadi nt.. bende yg baik elok di cepat kan.. ye idak? ) hhehe (emm tul gak mama ckp.. klu boleh kejap je tunang2 nih. hehe)

adoi... selang yg terbaru kot..

f) mama x kisah sape.. jnji sayg mama ngn papa n keluarga kita cukup la.. k sayg mama.. ( sedap je aku dengr).. (heehhee,, tul gak mama nih.. pesanan2 seblm2 ni sume bergune sebenarnye., tp ade hikmah disebalik pencarian pasangn nih .. ingat tu )

hahahaha.. actually.. aku bukn la gatal sangt nk kawin.. lagi pun aku single.. aku just pk mase depan aku.. sape la suami aku nt kan2.. ehhehe lgi pun da nk abis sem da nh.. hahah paham2 la sendiri.. sebnarnye bayk agi aku nk cite.. pasal ciri laki kesukaan aku.. tp aku rase.. x elok la cite kat sni,, hehe n aku jgak da terpk.. ape akan jadi mse depan aku nih.. n dulu aku punh gak terpk.. kan sengn klu kite da tau sape suami kite.. xyah kite nk cari2.. xyah kite nk sakit kan hati org yg da terluka..huhu tp dorg kate.. ni bukn kehidupan klu cm tu.. hidup ni mesti ade pahit manis nye syg oi.. hehhe tul gak dorg2 nih ckp..hhaaha n pesanan aku.. hehhe bnyk kan berdoa agar dapat suami atau isteri yg solehh untuk kite. amin.. oh ye.. rindu kat mama la.. yg byk bg nasihat kat aku.. meh aku tunjuk gmbar mama aku meh... jeng jeng jeng  

hahha.. ni la mama aku.. azlinah binti othman.. cntik kann? org ckp.. mama lagi cntik dr aku.. hehe mmg pun.. mama mmg cantik.. mama ni putih sikit.. aku ni gelap sikit.. sbb cmpur ngn papa.. heheh tp xpe.. aku da selese dengn diri aku..heheh i just nk ckp.. i miss u mama..hehehe k la.. nk smabng study..heheh bye u allz.. renung2kan da selamat beramal.. :)

Friday, April 8, 2011

kami berempat pulek~~ wee~~

elo2.. ehem2.. dengan syukur dan limpah kurnianya.. slmat lagi blog aku nih.. heheh adoiai. xde mase la nk update.. huhu.. ok la. tyme nih aku da pnt sgt nk study da nih.. da seminggu study week.. so. aku baru teringat kat blog aku ni.. huh sorry syggggggggg..erm.. da byk berlaku sebnarnye dalm seminggu leps.. salah satu nye,, ade program anjuran aspirasi yang aku pling syg lah!! dalam aspirasi ni la aku kenal ngn lebih rapat agi.. dorg bahase kan diri dorg makck kat aku,, name nye LINDA.. AIN.. n ALISHA.. heheh aku mmg da rapat ngn linda ngn ain.. dari kiy lagi.. tp.. ngn makcik sorg lagi tu ALisha tu.. ermm.. da masuk KDO baru rapt. almaklumlah. jiran kan..hehe n die tu mude sikit.. tp mcm sebaye.. sebb die tu.. muke tue.. hahaha ( jangn mara ali).. hehe dalam program tu.. ade sorg laki ni punye hp pling cntk.name nye HERWANTO!!! yeay!! so ktiorg pinjam la.. n gmbar2 seperti kat bawah ni... jeng3... 
ermm.. time ni aku pling comel kot.. hahahahah
klau time ni.. aku paling comel jugak rase nye... hahahahahaha

errrrrrrrrmmm klu.. time ni.. ermm confirm2 la aku pling cute miut,.. hahahahahahahahahahhahahahaa
adoi.. penat aku gelak.. papehal.. mmg hapening la u alls. hehehe  anyway.. gud luck untuk final i.. jgn main je.. tau2.. terutama kepada ALISHA.. ok.. hahhaha papai~ 

Tuesday, March 15, 2011

LOVE IT

……..♥..lovel…♥
…..♥..lovelovelo…♥
…♥..lovelovelove….♥
.. ♥.lovelovelovelove…♥…………….♥….♥
. ♥..lovelovelovelovelo…♥………♥..lovel….♥
...♥..lovelovelovelovelove…♥….♥…lovelovelo. ♥
♥.. lovelovelovelovelove…♥….♥…lovelovelo. ♥
. ♥..lovelovelovelovelove…♥..♥…lovelovelo…♥
.. ♥…lovelovelovelovelove.. ♥…lovelovelo…♥
…♥….lovelovelolovelovelovelovelovelo…♥
…..♥….lovelovelovelovelovelovelov…♥
……..♥….lovelovelovelovelovelo…♥
………..♥….lovelovelovelove…♥
……………♥…lovelovelo….♥
………………♥..lovelo…♥
…………………♥…..♥
………………….♥..♥
..................♥
.............♥
.........♥
.........♥
......♥
....♥
......♥......................♥...♥
..........♥.............♥............♥
..............♥.....♥...................♥
...................♥.....................♥
................♥......♥..............♥
............. .♥.............♥....♥
...................♥
........................♥
.............................♥
...............................♥
..............................♥
............................♥
.........................♥
......................♥
..................♥
.............♥
.........♥
......♥
....♥
......♥......................♥...♥
..........♥.............♥............♥
..............♥.....♥...................♥
...................♥.....................♥
................♥......♥..............♥
..............♥.............♥....♥
.............♥
...........♥
..........♥
.........♥
.........♥ ....... ♥ ♥
..........♥
..............♥
...................♥
..........................♥
...............................♥
.................................♥
.................................♥
..............................♥
.........................♥
..................♥
.............♥
.....♥
...♥
.♥.............................♥....♥
♥..........................♥...........♥
.♥......................♥................♥
..♥...................♥..................♥
...♥....................................♥
.....♥................................♥
........♥.........................♥
...........♥...................♥
..............♥..............♥
..................♥.......♥
.....................♥..♥
.......................♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ......... ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, March 8, 2011

dinner KIY yeah!!!

hahaha.. dorg sume kate aku tamak dinner? huhu.. mane ade.. aku x tamak la.. aku gi dinner KIY ni sebb last year aku xgi.. aku gi INDONESIA... aktiviti fakulti.. huhu.. sedih nye org ckp mcm tu.. tp... hehe.. x kisah lah. jnji da pergi.hehee best gak mlm td... sbb nye,, junior2 ade.. geng2 ade.. sume ade la. heheh tema die P.RAMLEE.. so.. ape lagi yg aku boleh pakai.. baju kebaye je la.. ehehehe.. mcm ape da pic kat bawah nih..

tp.. yg pling penting jumpe2 sume2.. heheh ni sume gambor2 deme kat bawh ni.. tgk tau.. sume dak kiy...
tepi kiri sekli.. net.. i.. linda.. n bet..hehe kitorg 1 meja 5 org je.. kenyang..
ni miqun yg sengal.. hahhaah
hahaahahaha..
ni junior2 perempuan kesyangn i.. hehehe 
ni junior2 lelaki kesyngn... hahahahhaha 
ni la azu.. budak kecik kesyangn jugak!!!!  
hahahaha.. ni la YB kite.. hehe haji bakhil!!! hahaa yudha !!
k la.. nk out da ni.. mlm ni dinner KDO lak.. my kolej rite  now.. hehehe penat den.. ape2 pun.. ari ni  last dinner for this sem.. see u again.. hahhaa papai~~

Saturday, March 5, 2011

dinner FEP meletop!!

hai3... ok.. statement ari pasal dinner smlam.. DINNER FEP!!  yeah!! best nye dinner.. da lame x gi dinner. tiap2 taun mesti x mis punye la gi dinner ni.. hahah almaklumla.. sayg fak la katekan.. hehe.. actually the  name of this dinner is "Makan Malam Ikatan Suci Titian Kasih ".. ermm.. maksud die ape erk?? mybe mkn mlm antara kawan2 yg telah terikat jalinnya kasih sayg antara kawan2.. hahha. romantik gitu.. dan mklumat lnjut adalh :
tarikh : 4 Mac 2011
tempat : Dewan Asset Institut KWSP, Bangi
masa : 6 pm-11.30pm
tema : Korporat/Formal (sopan)
warna : Hitam, Merah, Biru and Hijau

and aku memilih tema hijau kali ni.. hhahah.. alamak.. tp aku x de la koperat sgt.. biase2 je.. ermm.. cm kat bawah ni.. 
hehe.. ni la aku yg bernama nur elfarra binti mohamaad murad.. hehe

alamak.. malu lak.. siap bersimpuh la pulek.. erm.. mkn mlm nih pada mule nye ade kontrolvesi sikit ngn pihak pendaftaran., sebb name dorg2 ni xde dalm list.. yg da byr pun xde name dalm list,, inikan pulak yg x byr.. adoi.. nasib bek name aku ade. tp kene anjak jugak la.. ezah da mengamuk da.. ksian die.. hehe tp. last2 ok la.. sbb dorg bg meja PMFEP.. sbb PMFEP pun xde sape lagi name nye.. ape kes.. isyh3.. xpe.. jnji sue da selesai.. kan3,,, and mereka sumenye bergembira la jugak mlm tu.. sampai dapt 3 hadiah lak tu time cabutan betuah.. haa tuggu cm main judi lak.. hahaha tp xla.. saje tggu adiah excited2 sgt... hehe n untuk menunjukkan kegembiraan kawan2 ku semasa dinner fak ni.. ade kat bwah ni.. 
sume ayu2 gitu.. picc ni cm formal sikit.. yg x formal sikit.. yg x  formal ade je kat fb.. byk sgt lak nk uplod kan.. hehe n.. yg pling penting geng aku ade.. tp sebahagian je la.. walaupun sebahagianlagi x de gi LI...eh,, gmbar tu xleh nk masuk la.. sebb kocik bebeno.. cm ne ni.. xpe la. tgk dalm fb je la erk.. :).. oh ye.. dalm2 sume pempuan tu.. ade 3 org lelaki yg jaga pindu depan dewan.. ahahha cm pelik gak.. dorg nih mmg tgas jga pintu depan ke?? ermm
yg paling tepi kiri ni syfiq.. alip.. n TTOOPPEEKK.. hahahaha

ni la yg jaga pintu masuk.. tp dor ni best la.. sbb camere besar, n cantik.. hehe.. byk gak amik gmbar dlm camera dor nih.. hahahah.. anyways,, thanks erk .. k la.. nk wat asigment jap.. ni selingan asigment je ni.. ingt.. belajar lebih baik.. ok papai~~ 





Friday, March 4, 2011

jom karok!!

hahah.. masuk ari ni.. 5 mac 2011 da masuk lebih kurang 2 bulan aku x karok weh.. adoi.. dr smlm agi aku terngiang2 dalam kepala nk nk nyanyi.. diner mlm td pun aku tggu gak ade org pgil atas pentas nyanyi.. xde pun.. uwwaaaaa.. tensyen!! nape dorg x jmput aku nyanyi.. pnggil dak indonesia lak nyanyi.. ape kurang nye aku??? aku nyanyi ok wat.. huhuhu cm ne nih?? mane boleh x karok.. wajib kot.. aku rase byk sbb aku x gi karok nih.. antara sebb2nye adelah 
  
    a) xde orang yag ajak aku karok .ok... huhu (sedih giler )
    b) aku x bawak keter.. keter kat umah ( klu x merayap je aku, nasib bek xde keter)
    c) bz asigment ( sebb last minit)
    d) jimat2 (amlan mulia)
    e) tempat karoke jauh dari u. (ptut nye wat dalm u kan? )
    f) mals nk kuar naik bas ( sebb kene byr 2 ringgit 2 hala.. mahal!!)

ermm.. mungkin faktor2 tu kot yg aku x leh pegi.. huhuu.. alahai.. cmne ni2? tolong boleh???? ermm.. aku nk ajak mmber (mima) gi.. jom tanye!!! mim.. jom mim.. mim.... jom mim....huhuhu.. xpe.. aku tggu jawapan ko..
tau2!!haha xpe2.. kat sini pun boleh la... kat sini aku nk letak lagu yg selalu giler aku nyanyi.. hahahahah malu lak.. jeng3!!! tada............
ehh.. asal lagu ni kat tepi lak.. aku xtau la nk wat kat tgh.. hahaha.. cm jdi je.. cm ne nk ke tgh nih.. ahh. biarla..  jnjji aku masuk lagu aku nih dalm nih.. hah!!! ni la lagu aku pling suke!! penynyi nye ZIANA ZAIN!!! giler r.. sedp kot aku nyanyi(angkat bakul berat giler) hahhaha.. xde la... xde la sedap sgt.. tp klu melepas tensyen.. sangt2 la lepas kan.. heheh.. n lagu ni aku tju kan kepada kekasih ati..hehhe.. weewwiit. leh ngorat ?. hahha eh!!. aku ade kekasih ka?hahahah tut.. rahsia.. xkawn lagi.. so tau sape kekasih aku sebanor2nye.. hehehe n lagu yg aku suke gak baru ni adelah!!! jeng3!!!

eh,...asal tgh lak ni.. hahah xpe la.. aku x reti sgt nk adjust2 ni.. hahaha ni la die.. AISHAH!! Jnji manis mu!! hahah.. lagu ni da lame.. tp baru aku pasan lagu ni best.. kan3.. hahahah mmg best!!! k la.. aku nk mandi la.. cawwww!!! papai~~

Monday, February 28, 2011

pagi yg tenang.. terinngat mak limah pulek..

wah.. pagi2 ni.. aku tetibe je nk tulis kat blog aku yg da lame berkarat kat sini.. adoi.. almaklum la.. bz beno.. dengan prk. asaimen.. exam..pagi2 ni pun sbb ade org yg msj aku pagi2 bute..hahha.. bagus gak ade org msj pagi2 bute ni.. tu sbb aku trus bangun.. mandi.. smyg, n .. on9.. hahha.. yg lebih menggembirakan aku pagi2 ni adalh............. KELAS CANCEL!!!! hahahhahahahah best2.. alangkah best nye tido pagi2 ni dengn hujan nye yg mendayu...alamak.. tp aku mmg xleh nk tido da.. da biase lepas subuh x tido.. (konon =P) ermm.. ape lagi erk nk cite.. oh ye..dalm beberape ari lepas.. maksud aku miggu lepas n lepas punye cite la ni.. aku bz sikit pasal prk.. hehe..oh ye.. smlm aku exam cm nk pecah pale aku.. bhase english die sgt tiggi kot... pening3.. padahal exam strategi je pun.. ermm.. tp. sebb exam2 cm ni la yg aku lemah ni. bace je memanjang.. tp aku da try the best.. insyALLAH.. ok kot.. untuk melepakkan kepala aku yg sedng pening n lapa nih.. sbb msuk angin byk sgt.. so WANI AMIN bawak aku gi makn luar..hehe best2.. thanks la wani erk.. i lap u so much la. n time ksih kat keter ko jugak  erk.. klu x sbb die.. xmkn luar aku.. da bekurun aku x mkn luar.. aku x leh bawak keter.. hehe biase la.. kene control sikit.. nt nk bejalan je.. sabo  je la.. mkn malm td sedap je.. tp rase nk terBAKOR je mulut aku ni. pedas gile kot.. alahai.. aku org perak bro.. bukn nye mkn pedas benor.. aku rase tukang mask tu tgh HOT kot.. tu yg PEdAS giler tu tomym aku.. aku mmg rase nk BAKOR je kedai mkn tu mlm td.. tp.. aku diam je.. sbb aku kan girl.. kene ayu2 sikit.. kedai tu byk boy la.. hahaha nt dorg ingt aku kejam sngt smpai nk bakor2 ni.. hahaha ni sume pengaruh hantu kak limah la ni.. da bepuluh2 kali aku tgok.. kat astro nye.. kat panggung nye. kat cd nye..kat miting nye.. adoi.. bale2... (ayat ni xelok klu nk ikut).. oh ye.. ckp psl hantu mak limah ni.. aku x de minat sgt.. sebb citer die x se best ZOMBI KG PISANG.. !!citer zombi ni lah yg pling aku suke tgk dari aku kecik2 smpai la la ni.. setiap kali raye.. mesti tgk.. setiap kali ade kt tv la.. mesti tengok.. nth.. best gle.. tipa kali tgk gelk x ingt dunie .. tp ingt la jugek..hehe tgk kat bwh ni.. 
hah... nengok pun tahu betapa best nye.. hahhahahah da lame kot teman suke gile kat citer ni..mmg sape2 pun x leh lwan.. tul x mekeme mekeme?? hahaha nengok tu. dari tahun 2007 smpe la ni hah.. 2011.. fuyoh.. lame tu.. smapai skrg klu kat pnggung pun meletop lagi rase nye..kan3? mesti mekeme2 sume suke gak.. hahaha perak terlebih pulek.. adoi.. lapa la pulek pagi2 ni.. baru ingt nk wat asaimen.. then.. releks2 kn otak nih.. k la.. tp pape hal pun.. cite bwah ni no 2 la yg aku suke.. hehe lebih kurang citer mengarut gak cm zombi ni..
hahaha,, cite hantu mak limah balik umah la.. heehhe tgk kat bawh ni., mk limah le yg pling cun ..
hheeh.. pekenalkan.. ni la mk limah nye.. hehhe die org perak. duk kat jen ngn kampung aku kat kuale nun hah.. ermm.. femes gak die.. hahaah k la.. ni je aku nk citer.. lapar sangt da ni.. nk brekfaast jap. k. tata.. jumpe lagi.. !! :) 




Friday, February 11, 2011

alhamdullillah~ dpt jugak tempat praktikal :)

.. sume org penat cri tmpat prktikal kot..
..bukan senang nak cri tempat prktikal nni.. lagi2 audit firm yang aku kene cari ni..
.. kat kl la.. bangi la.. kajang la.. pahag la.. sabh la.. kedah la.. banyak beb..
.. da la sikit company nye.. cos taun ni je die ketatkan kene gi audit firm.. 
.. xleh gi company biasa.. huhu.. payah2..
..pas tu.. company tu mestilah nk yg tersenarai.. klu x.. susah gak la nk gi..
.. sbb dorg xtau company tu wat ape kan..
..lect nak yg betul2 wat bahagian audit.. 
..sebb senang nk keje nt.. kan..
..terus dapat pengalaman.. trus je leh keje.. mane la tahu..hehe.. tp...
..yeah.. alhamdulillah.. akhirnye aku dapat jugak tmpat prktikal..
.. ini semua atas sebb pic aku tu kot..hehe.. 
.. aku rase pic aku tu pling ok la aku pernah tangkap befo2 ni.. hahhahhhahahah..(malu lak)..
..ok2.. tempat praktikal aku kat ipoh je..
.. dekat ngn umah aku n opah aku.. leh la aku melawat dorg ari2..
.. ye la.. opah ngn atok aku berdue je kat umh tu.. leh melawat ari2..
..kan2.. hehe name company tu Wan Nadzir & co...
..company melayu..
.. cawangan IPoh.. Medan Gopeng..
.. xsabar la pulek nk berprkatikal ni.. hahaha..
... stat 9 may 2011 smpai 8 november 2011.. 
..ok la tu cukup2 6 bulan beb.. bukan kejap.. lame tu..
..hahha.. aku harp dapt byk pengalaman kat sane..
.. yelah.. audit kot.. da la aku ni pun x pandai mane kan..
..elaun pun dapat.. ok la tu.. 
.. ape yang peting??..
..kerjesame..
.. ape yg penting??..
.. kerjesame.. hhahhaa..
.. da gile sikit.. anyway..
..aku heppi la.. senang. xyah pk da.. hope dapt buat yng terbaik lah kat sane nt!!..
..kan2.. bersyukur sangt.. hahhaa..doakna aku kat sane nt erk ..hehe..
.. IPOH!! tggu aku kat sane!!.. 
~~bye2~~